En mus i sängen

En annan mus av samma sort

För två nätter sedan hände något ganska udda och så vitt jag förstår även sällsynt.

Vid 3-tiden på morgonen vaknade Kerstin av en skarp smärta i ett finger. Handen hade hon liggande på kudden ovanför huvudet. Sedan somnade hon om men "drömde" att något rörde sig i hennes säng. Efter några minuter kände hon återigen skarp smärta i två fingarar och sedan att någonting rörede sig i hennes hår. Hon vaknade upp och kom snabbt fram till att det måste ha varit en mus i hennes säng.

Hon tänkte definitivt inte väcka mig, för att då skulle jag ha skrattat ut henne och bett henne lägga sig och sova igen. Hon steg upp, tog sin kudde och gick in i ett annat rum och lade sig och somnade.

 

Strax efter kl 6 på morgonen vaknade jag till av en brännade smärta i spetsen på vänster tumme. Den vänstra handen låg över huvudet på kudden. Det kändes som om någon kröde med en vinkelslip på fingertoppen. Jag slumrade till igen men upplevde att nogot sprang över min bröstkorg och strax efter återkom den intesiva, brännande smärtan i vänster tumme och sekunderna senare kände jag med säkerhet att något rörde sig upptill på huvudet. Jag slängde upp högerarmen som om jsag skulle slå en mygga och träffade en liten mjuk varelse på kudden intill min hjässa.

 

Instinktiv greppade jag med högerhanden och fick tag i något som jag nu var helt säker på vara en liten mus. Med ett grepp om svanden slängde jag musen så hårt jag kunde ner i golvet och jag hörde en liten duns när den slog i golvet. Jag tände ljuset och tittade ner på golvet - ingen mus!

 

Jag gick upp och tände alla lampor och letade efter musen, men kunde inte hitta den. Gick ned och hittade Kerstin i det andra sovrummet. Googlade på datorn på "musbett" och hittade några beskrivningar på bloggar där folk blivit bitna av möss, oftast när de tagit dem i svansen efter att katten dragit in dem. Jag sökte vidare på mer "medicinska" sajter och hittade ett par där mann bl.a. beskrev den i Japan inte helt ovannliga Sodoko, inte att förväxla med "sifferkorsordet". Man framhöll bestämt att man bör ta penicillin efter ett musbett för att inte bli infekterade med allehanda bakterier. Speciellt är detta viktigt om bettet är i handen!!!

 

Efter att Kerstin vaknat inspekterade vi belssyrerna. Kerstin hade bett på tre fingrar med blodutgjutelse. Själv hade jag ett bett på vänster tumme vid ett ngt skadat nagelband där en hel del blod runnit.

 

Efter frukost låste vi in våra tre hundar på ena toaletten och tog sedan uåå våra katter Maja och Lisa. När Maja kände lukten av hund blev hon ganska rädd och skrek. Lisa var lugnare. Jag släppte ned katterna på golvet i sovrummet. Maja kastade sig genom spjälorna ned i trappen och försvann. Lisa försvann in under våra sängar. Jag tittade in under sängen och fann Lisa i jaktposition med blicken fixerad mot en sladdosa.

 

Och se - bakom sladdosan satt en liten skogsmus stel av skräck. Jag kröp närmare och kunde utan att musen flyttade på sig ge den en "karateslag" så att den blev liggande på sidan. Jag tog den sen i svansen och bar ner den i källaren. Katterna följde med och när jag släppde den på golvet tog Lisa den. Efter en stund hade hon dödat den och ätit upp den mesta av den.

 

Så enormt enfaldigt och dumt av mig!

Jag bodet ha dödat musen och sen sänt in den till SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) i Uppsala, för att de skulle undersöka vad som tagit åt musen. Det aggressiva uppträdandet liknar mest djur som har rabies eller möjligen en tumör eller infektion i hjärnan. Nu får vi aldrig veta detta!

 

Kanske trodde musen att den var en MUSketör???

 

Ännu efter två dygn har ingen av oss symptom på någon infektion så det är bara att vänta och se!

 

Och NEJ - vi hade inte ätit några konstiga svampar eller så.

 

PS. Lisa mår också bra så här längt!

 

Det blev till att åka in till apoteket i stan för att hämta antibiotika till oss båda och sedan med förenade krafter "sanera" sovrummet och allt däri.

Etiketter: djurattack mus musbett

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln