Landsförrädare och konspirationsteoretiker

För en tid sedan läste jag Anders Jallai  (www.jallai.se) nya bok "Landsförrädaren" som fr.a. handlar om den svenska säkerhetstjänstens ageranden från tidigt 1950-tal. Palme-mordet är också en viktig del av denna fiction som har ett ovanligt bra faktaunderlag.

Eftersom jag är intresserad av frågorna kring den "falska" aura av neutralitet Sverige har uppvisat efter 2:a världskriget, är boken synnerligen läsvärd, både som en spänningsroman som fr.a. för den faktabakgrund boken vilar på.

Efter att ha läst boken har jag med stort intresse även tagit del av Anders blog (se adress ovan) och tänker fortsätta med att följa den, liksom att jag med spänning ser fram emot Anders nästa (tredje) bok.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Anders hemsida!

 

Anders Jallai förefaller verkligen inte vara någon s.k." konspirationsteoretiker". Det verkar annars som man lätt kan bli kallad både det och "rättshaverist",  om man inte kritiklöst accepterar vissa "nationalsanningar" som att Sverige var och är ett neutralt land och att Christer Pettersson mördade Olof Palme.

 

Vilken fråga blir nästa "konspiration"?

Ja den är väl redan igång i form av "konspirationen mot kungen"!

Jag såg igår på TV4:s morgonprogram där man fick veta hur den senaste kungaaffären startade när TV4-reportern fick ta del av några suddiga stillbilder från en video. Källmaterialet verkar här vara minst sagt tunt i jämförelse med Anders Jallais källmtrl.      

 

Så..........

 

Här ska jag kasta ut ett "fläskben":

Om jag falskeligen skulle vilja smutskasta någon, och för det ändamålet manipulera in vederbörande i en komprometterande situation - ja då skulle jag definitivt välja en videobild som original. Detta med tanke på den oftast låga kvaliteten på bilder tagna ur en videofilm.

 

Sådär, nu har jag sällat mig till "konspirationsteoretikerna"!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln