Fortsatt test av EOS 5D MkIII

Det blir alltmer uppenbart att man tvingas lägga ett antal timmar på manualen som dessvärre inte är ngt pedagogiskt mästerverk. De olika möjligheterna till inställning av autofokusen (AF) fyller åtskilliga sidor.

Man tvingas nog systematisk läsa och testa ett antal olika inställningar för sina egna ofta förekommande fotosituationer.

 

När man som jag ofta fotar djur vill jag alltid ha skärpan i ögat. Om man då också har ett snabbt objektiv försöker man utnyttja möjligheten till ett kort skärpedjup. AF måste då "sätta" skärpan på ögat, men jag får nog testa några olika AF-inställlningar innan jag vet vad som är bäst.
Tack och lov är våra små hästar mycket tacksamma som modeller!

 

Jag klagade igår på ljudet vid exponering och har idag testat de olika inställningarna för "tyst" fotografering. De sänker ljudet avsevärt, spec. i live-läget. Nackdelen är att tyst läge vid bildserier sänks bildhastigheten till ca hälften.

 

Regnet kom tidigt idag vilket gjorde att eftermiddagens praktiska test utomhus fick ställas in. En del av tiden användes till att följa MkIII-tråden i Fotosidans forum.

 

Jag har sällan läst så mycket beröm för EOS 7D som idag. Det är ju trevligt eftersom den kommer att finnas kvar hos mig vid sidan av den nya MkIII-an. 7D är också en av de bästa kameror Canon gjort, speciellt om man också räknar in priset, som idag är löjligt lågt.

Etiketter: canon eos 5dmkiii

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln