Ädellövskogskväll i Skärkind

Mikael Svensson med några av deltagarna Mikael Svensson med några av deltagarna

Skogsstyrelsen i Östergötland hade inbjudit till en skogsskväll den 31 maj hos Mikael Svensson på Kätterstad gård i Skärkind. Mikael är för många av oss kanske främst känd som virkesinköpare hos Sydved.
Ämnet för kvällen var ädellövskog. Från Skogsstyrelsen deltog Håkan Gustafsson, Camellia Yordanova och Mats Holm. Ett 20-tal intresserade skogsägare hade mött upp.

 

Skogsstyrelsens personal gav en genomgripande presentation av olika aspekter på hanteringen av ädellövskog och inte minst också om de rikliga möjligheterna till ekonomiska bidrag som för närvarande finns tillgängliga. Dessa presentationer gavs på olika platser på Mikaels gård där lite olika typer av ädellövskog finns.

 

Efter besöken ute i terrängen samlades vi i Mikaels stora magasin där Skogsstyrelsen bjöd på kaffe och goda smörgåsar. Håkan Gustafsson gav också en mer detaljerad genomgång av de stödmöjligheter som nu finns för åtgärder i natur- och kulturvärden. Skogsstyrelsen delade dessutom ut en hel del informationsmateriel.

 

Avslutningsvis hölls en prisutdelning i ett litet lotteri på de deltagarformulär alla fick fylla i (för EU:s räkning). Fem fina priser från Sydved plus en tumstock fanns på prisbordet. Lottdragningen var dock uppenbart "riggad" då vare sig undertecknad eller min chaufför för kvällen (Lars Eriksson på Backa - tack Lars!) vann något pris.

 

Ett varmt tack till Skogsstyrelsen, Mikael Svensson och Sydved för en trevlig och informativ kväll!

 

Vill du se bilder från kvällen klickar du HÄR

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln