Oönskade gäster på Backa i natt

     När Lars åkte till Backa i morse vid 05:30 blev han stoppad av polis vid avfarten till Backfallet nedanför Backas ladugård. Det visade sig ha varit objudna gäster inne på marken. Nere vid Backa Kvarn väcktes paret Sjödin av billysen vid 1-tiden och såg då en person vid sin 4-hjuling på gården. De skrämde bort vederbörande och larmade sedan polisen.
   Förövarna hade kört sin stulna bil av vägen i sista kurvan mot Backa Kvarn. Polisen bärgade den och fann en del stöldgods i den. En förövare grepos senare av en hundpatrull. Han satt genomblöt i ett kärr och höll på att frysa hä-n av sig. Den andra sågs sedan försöka få lift söderut på Gållbo-rakan.
   När jag senare på fm talade med polisen var de ganska avvisande. Enligt dem berörde detg inte mig. På en direkt fråga om jag behövde åka runt och kolla våra byggnader svarade de klar NEJ. Jag åpkte ändå och hittade ladugårdsdörren intill vägen vid Backfallet vidöppen ut mot vägen och med hänglåset liggande på marken, uppenbarligen avnupet med en bultsax. Så mycket för polisens villighet att ge info. Dessutom hade polisen vid flera tillfällen passerat den öppna dörren mindre än 1 m från den !!!
   Sen på em blev jag uppringd av en av poliserna som varit härpå morgonen. Han berättade då att de faktiskt sett dörren på ladugården och även kollat inne i den! På em upptäcktes även ett inbrott i en sommarstuga på grannmarken S om oss. Efter skymningen kom en hundpatrull åter upp för att återigen söka erfter den saknade kumpanen.

Etiketter: inbrott bultsax polis

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna