forts. från START-sidan

Foto & video   här hittar massor med bilder och video av fr.a. hjortar, hästar och andra djur. Här finns även utrustnings- och fotograferingstips.
Bilderna är dokumentära och indelade i kategorier: Hjortar, hästar, andra djur, rovdjur, hundar & katter, natur och övrigt.
 
Hjorthägn   här hittar du olika uppgifter om vår uppfödning av kronhjortar. Verksamheten började 2002-2003. Här finns även information om hjortkött samt en rad recept baserade på hjortkött.

Stall Backahöjden  innehåller det mesta om vår uppfödning av minishetlands-ponnies.
Vi startade med dessa 2007.   Kerstin  är huvudansvarig för hästarna.

Jakt *  en avdelning enbart avsedd för medlemmarna i Backa Jaktlag.

Bloggar  innehåller våra bloggar och en nyhetsdel som på olika sätt berör händelser och ämnesområden som intresserar oss. Innehållet kan därför spänna över många områden.
Här finns även mail som inkommit till oss och berör denna hemsida.

Remedak AB är vårt företag (bildat 1986). Företaget sysslar idag mest med hemsidesutveckling, foto och video.

Kontakt m.m.  innehåller olika sätt att kontakta oss.

Menyer med * efter namnet innebär att sidan/sidorna är skyddade av lösenord.

Menyer med ** efter namnet innebär att sidan f.n. är stängd.    
 

Vi bor på en skogsfastighet i norra Östergötland tillsammans med katt, 4 hästar och en massa kronhjortar.
Vi bedriver förutom skogsbruk även hjortuppfödning och ett ponnystall - Stall Backahöjden.
I begreppet skogsbruk ingår även jakt. Området vi bor i tillhör de mest viltrika i Sverige. Här finns för mycket älg (illa för skogen!!),
en livskraftig frilevande stam av kronhjort, en mycket tät dovviltstam och rikligt med vildsvin.

 

Vi flyttade hit 2001 efter att tidigare arbetat inom sjuk- och tandvård och IT-branschen. Vi köpte fastigheten  år 2000 och den första etappen i byggnationen av boningshus och ekonomibyggnader var inflyttningsklar i augusti 2001. Vidareutbyggnaden av boningshuset var klar till jul 2002.Vi bor fantastiskt vackert på en liten bergshöjd invid en långsmal sjö.

 

2003 i mars var det första hägnet klart att ta emot de första kronhjortarna som kom från hägn i Dalarna och Västergötland.

 

Stuteriverksamheten startade i augusti 2007 då det nybygggda stallet stod klart.

 

Vi har två "barn", Maria och Olle, och tre barnbarn - Jakob, Anton och Emil.

Kerstin i hästhagen Kerstin i hästhagen

Kerstin

 

Jag är 67 år och har tidigare arbetat som tandläkare.

 

Ända sedan jag var barn har jag i olika former hållt på med hästar och ridning. Efter en bilolycka 1991 tvingades jag sluta med ridningen. Jag tvingades sluta arbeta som tandläkare i slutet av 1990-talet p.g.a. sviterna efter olyckan.

 

Efter tips från vår svärdotter kom jag att intressera mig för minishetlandsponnies och fick då kontakt med Ellinor Johansson på Stall Mjälkärr. Från henne köpte vi vårt första avelssto - Julia - som tillsammans med föl och ett fodersto - Mimmi - flyttade in i vårt nybyggda stall 2007. Det året blev starten för vårt lilla stuteri - Stall Backahöjden.

 

 Innan hästarna kom var jag mycket aktiv inom Pelargonföreningen.

 

Kontakt:

kerstin@backahojden.se

 

Rolf med nedlagd älgtjur från Backa Rolf med nedlagd älgtjur från Backa

Rolf


Jag är 67 år gammal och således nybliven folkpensionär. Jag har fram till i början av 1990-talet arbetat inom sjukvården och sedan fram till 1999 byggt upp och drivit ett eget företag inom IT-sektorn (system- utveckling). Sedan 2001 arbetat på vår skogsfastighet med skogsbruket och uppfödning av kronvilt (kronhjort).
 

Vi byggde 2000-2001 ett nytt bostadshus i ett underbart läge högt uppe på ett berg intill och ovanför en lite sjö. Huset byggdes ut 2002 efter att vi flyttat hit permanent från Örebro. Du kan se huset på ett flygfoto på starsidan.

 

Jag har med långa avbrott fotograferat sedan tonåren. Senaste 9 åren har fotograferandet (digitalt) och videofilmningen tilltagit avsevärt i omfattning.

Foto och videofilmning och -redigering är mitt stora intresse vid sidan  av jakt och arbetet med kronviltsuppfödningen.

 

I huvudsak är jag inriktad på djur, fr.a. kronvilt (kronhjortar) och hästar. Min hustru och jag föder upp kronvilt och minshetlandsponnies ( i egna stuteriet Stall Backahöjden )

 

Jag använder nästan uteslutande kamerautrustning från Canon, såväl för stillbild som för video. Jag har prioriterat optik av hög klass.

 

Senaste året har nästan all videofilmning skett med systemkameror (EOS 1DC och EOS 5D MkIII). Denna nya videoteknik ger mycket hög bildkvalitet och möjlighet till korta skärpedjup på ett helt annat sätt än med traditionella videokamereror. All filmning sker numera i formatet 4K = 4.096 x 2160 px).

 

Under 5 år var jag ordförande i Svensk Hjortaveloch redaktör för Svensk Hjortavels medlemstidning. Vid senaste årsmötet i april 2011 lämnade jag alla kvarvarande uppgifter i riksförbundet. Jag har dessutom i två år varit president för FEDFA - den europeiska hjortuppfödareorganisationen.

 

Jag håller dessutom på med hemsidesutveckling och har bl.a. byggt hemsidor för en del föreningar m.m.:  FEDFA,   Optipod Regna IF 

 

Jakten upptar en stor del av tiden, fr.a. på hösten, men med vildsvinsstammens snabba tillväxt är det numera jaktsäsong hela året. Vi bor också i den mest viltrika regionen i landet.

 

I shetlandskretsar är jag av Ellinor döpt till "Stortigern" vilket har fått bli lite av ett varumärke.

 

Kontakt:

rolf@backahojden.se

www.stortigern.blogspot.com

Våra husdjur:

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

2015-05-10

Idag var en stor dag då vi äntligen kunde hämta en ny hundvalp. Efter omfattande tester med vårt allergiska barnbarn hade vi hittat en mellanpudelvalp som vi idag hämtade i Älvängen N om Göteborg.

Det är en liten 8 veckor gammal svart krabat som så småningom kommer lyssna till namnet  "Sudden". Under hemresan uppförde sig valpen exemplariskt. Hel tyst och lugn låg hon hos matte i baksätet.

Vi återkommer snart med bilder!

Våra husdjur

 

I hushållet fanns fram till slutet av juli 2012 två hundar -  Oska och Oskas dotter Reset

 

P.g.a. svåra allergiproblem hos ett av våra barnbarn tvingades vi dessvärre göra oss av med hundarna sommaren 2012. De är verkligen saknade. Vi har haft hundar ända sen 1998.


Båda var av rasen Basset Artesienne Normand och var drivande jakthundar.

Oska var svensk och internationell utställnings-champion och svensk jaktchampion.

 

Därutöver har vi en katt -  Lisa - som är trefärgad skaraborgskatt och fenomenalt duktig jägare.

 

Vi har också ett halvtamt talgoxepar som av och till tillbringar en del tid inne i vårt hus!

 

Vi får regelbundet besök på gården, i den närmaste hästhagen och alldeles invid altanen fr.a. av dovvilt. Även kronvilt kommer ibland och betar med hästarna i hagen.

 

Bilder på våra husdjur finns i fotokategorin Hundar & katter

Stortigern
Stortigern

Senaste inlägg i Rolfs blog

Senaste inlägg i Kerstins blog

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna