"Chronic Walking Disease"

 Kamera:

 Canon XK H1  (HDV)

 Canon HV20   (HDV)

 

 Redigering:

 Adobe Premiere Pro CS3-CS5

 Adobe Media Encoder

 Smartsound Filmad under brunstperioden sept - okt

 2007.


 Delvis filmad från ett specialgömsle med  Canon HV20 fast monterad på ett ministativ  utan större möjlighet till vridrörelser. Styrd  (inkl. zoom) med fjärrkontroll.

 

 Närbilderna på "Fjodor" tagna med HV20,    övrigt med XL H1.

Fjodor har en egen sida - klicka här

Fjodor

 

Fjodor är en mycket speciell vild kronhjort.

De senaste 4 åren har han tillbringat hela brunstsäsongerna i omedelbar anslutning till våra hägn. Han har aldrig gjort några som helst ansatser till att ta sig in i hägnet, vilket han mycket väl skulle kunna göra bara han ville/kom på idén.

I stället patrullerar han, står eller ligger vid stängslet och suktar efter de brunstiga hindarna inne i hägnet. Ibland ställer han upp på en skenfäktning med någon av våra hjortar. Verkar det att bli allvar med någon av våra större hjortar backar han dock omedelbart ur situationen.  

De senaste två åren har han inte visat någon som helst rädsla för Lars eller mig som dagligen är uppe vid hägnen, och i år tillåter han även helt främmande personer att beskåda sig.När han hör traktorn komma och är inne i skogen i anslutning till stängslet jkommner han omedelbart ut och fram till nätet.


2009 anlände Fjodor den 2 september och sågs sedan i princip dagligen fram t.o.m. 5 november.

2010 anlände han 30 augusti och finns när detta skrivs (22 oktober) fortfarande kvar. En nyhet för året är att han har flyttat över till det mindre hägnet.

Jag har åtskilliga timmar med video på denna synnerligen speciella hjort liksom några tusen stillbilder. Successivt kommer jag att lägga upp illustrativa videoklipp på en egen sida på denna hemsida.